glasbeniki

Manfredo Kraemer, violina, glasbeno vodstvo

Manfredo Kraemer slovi kot eden najzanimiveših in najbolj inovativnih baročnih violinistov. Rodil se je v Argentini. Leta 1984 se je preselil v Nemčijo in tam študiral pri Franz-Josephu Maierju na Visoki šoli za glasbo v Kölnu. Kot član ansambla Musica Antiqua Köln je posnel veliko zgoščenk in nastopal v Evropi, Aziji, Avstraliji in Ameriki. Sodeloval je z ansambli, kot so Les Arts Florissants, Les Musiciens du Louvre, Anima Eterna in Cantus Cölln in z dirigenti, kot so William Christie, Marc Minkowski, Jos van Immerseel, Frans Brüggen, René Jacobs in Gabriel Garrido. Soustanovil je ansamble Les Cyclopes, Musica ad Rhenum in Capriccio Stravagante. Od vrnitve v Argentino leta 1995 nastopa solistično in v raznih ansamblih po Evropi in Ameriki. Kot koncertni mojster redno sodeluje z Jordijem Savallom in njegovima ansambloma Le Concert des Nations in Hesperion XX. Vodi mojstrske tečaje v ZDA, Koreji, Mehiki, Čilu, Kolumbiji, Španiji, Braziliji in Argentini. Več let je učil na konservatorijih v Caenu (Francija) in Hilversumu (Nizozemska), zdaj pa je profesor baročne violine na Visoki šoli za glasbo v Barceloni.
Njegove interpretacije hvalijo glasbeni kritiki z vsega sveta. Zgoščenki njegovega ansambla The Rare Fruits Council z glasbo Heinricha Ignaza Franza von Biberja sta dobili nagrade, kot so Diapason d’Or, 10 de Répertoire in Grand Prix de l’Academie du Disque. Med njegovimi posnetki je manj znana glasba violinskega virtuoza Davida Petersena, zgoščenka Angel in hudič z deli Leclairja in Locatellija in kontroverzen posnetek triosonat J. S. Bacha, ki se je ob izidu nekaterim kritikom zdel senzacionalen, drugi pa so ga hoteli čimprej pozabiti. Pred nedavnim je s svojim ansamblom posnel zgoščenko Rariora & Marginalia z glasbo Muffata, Böddeckerja, Bertalija in drugih skladateljev 17. stoletja.

Domen Marinčič, viola da gamba, violone

Domen Marinčič je violo da gamba študiral pri Philippu Pierlotu na Visoki šoli za glasbo Trossingen. Poleg tega je pri Carstnu Lohffu z odliko diplomiral iz čembala, pri Albertu Rinaldiju pa je končal podiplomski študij generalnega basa. Leta 1997 je zmagal na 1. mednarodnem tekmovanju Bach-Abel v nemškem Köthnu. V Sloveniji nastopa z najrazličnejšimi orkestri, v tujini pa z ansambli, kot so Ensemble Phoenix Munich, Ricercar Consort, Stylus Phantasticus in Ars Antiqua Austria. Sodeloval je pri snemanju zgoščenk za založbe Aeolus, Harmonia Mundi, Mirare in Ricercar.

Tomaž Sevšek, čembalo, orgle

Tomaž Sevšek je na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu študiral orgle pri Zsigmondu Szathmaryju in čembalo pri Robertu Hillu. Eno leto se je v okviru izmenjave dodatno izobraževal na Eastman School of Music v Rochestru (ZDA) in tam študiral pri Davidu Higgsu in Arthurju Haasu. Uspešno koncertira doma in v tujini (Nemčija, Avstrija, Italija, Španija, ZDA). Redno nastopa z orkestrom Slovenske filharmonije, s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije pa sodeluje kot čembalist. Posveča se širokemu spektru orgelske in komorne glasbe od pozne renesanse do glasbene avantgarde 21. stoletja.

Guadalupe Del Moral, violina
Vlatka Peljhan, viola
Silvia Tecardi, viola da gamba